Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

…. Κοριτσια καλημερα … καλημερα ….!!!!


  ….Τι εχουμε σημερα … οι Αγροτες κλεινουν τους δρομους... ….οι Ορθοδοξοι στην Ελλαδα πρεπει να πληρωνουν για τα φρονηματα τους , για να βγαινει η μισθοδοσια των κληρικών ...
….. A by the way , μολις οι αμερικανοι φτιαξανε οργανο για κολονοσκοπηση στον εγκεφαλο( τους εδωσαν τη τεχνολογια οι εξωγηινοι ) , εξυπακουεται ότι δεν προηγειται ναρκωση γιατι ο γιατρος πρεπει να εχει μια αντικειμενικη , ζωντανη εκτιμηση του θηλαστικου …..
.......O ΠΑΟΚ κερδισε τον Ολυμπιακο στο μπασκετ ( .. το σκεφτηκε αυτό που εκανε …)…
......μια αυτοκτονια στο Βολο ( πατερας 59 χρονων με τρια παιδια … απορω πως μπορεις να κοιμασαι το βραδυ εχοντας στα χερια σου την διακυβερνηση της Χωρας …. εννοω τον νυν πρωθυπουργο της χωρας τον Κ Καραμανλή….. ) .…


….Τον πρωθυπουργο της Μ Βρεττανιας να θετει το ζητημα της παραμονης της χωρας του στο Ενωμενη Ευρωπη (.. παντοτε οι Βρεττανοι ητανε σοβαρος λαος … ας τους λαβουμε σοβαρα υποψη…..

.....α ! και πολλες διαφημησεις ρε παιδια στο διαδικτυο .. πώς να μετατρεψετε ευρω σε στερλίνες αγγλιας … ξερω εγω ?? δεν σπερνω αμφιβολιες .. επισημανση κανω …)….


…ενας σμηναρχος ε.α από τη Μυτιληνη μηνυει καποιον Ελληνα πολιτικο για την φωτοτυπία καποιων σχεδιων .. ( για καποια οικοπεδα εκτος σχεδιου … νομιζω … εεεε !! ) …. 


…Χαμος στη Συρια , στην Αιγυπτο .. με τους Αραβες ..( να ξερετε οι αραβες είναι τα ανηψια των Ελληνων , ετσι τους βλεπαμε παντοτε στο πανεπιστημιο .. παντοτε οι αραβες σε δυσκολες καταστασεις βοηθουσαν την Ελλαδα… )…..

....Εξαρση μολυσματικών ασθενειων στην Ελλαδα ( ηπατιτιδες , φυματιωση , AIDS … ) …..


          …. σας εφερα εκει που ηθελα κυριες μου…. !!!


….HPV … τι ξερετε για αυτά τα γραμματα , σας λενε τιποτε …..


ε… αντε να το παρει το ποταμι … ειναι τα αρχικα του ιου των κονδυλωματων … ναι αυτά που κουβαλανε οι αντρες και μας τα μεταδιδουνε ….. και είναι αιτια ωρισμενες φορες να προκαλεσουν καρκινο στα γεννητικα μας οργανα











… Τι είναι αυτά …

…….αυτοι είναι οι ιοι των κονδυλωματων ( HPV ) σε φωτογραφια τραβηγμενη σε ηλεκτρονικο μικροσκοπιο … 

χαριτωμενες μπαλιτσες ….
αλλα κανουν αρκετη ζημια ..φανταζομαι ότι θα υποβαλεστε τακτικα σε τεστ Παπανικολαου ( το τσιγαρο !! τι το θελετε το ρημαδι … δεν το ξερετε ότι ελαττωνει την αμυνα στο τραχηλικο βλενογόνο και κανει πιο ευκολη την παραμονη και πιο δυσκολη την απομακρυνση του ιου …. Τι να πω !! … τελος παντων ….)


.. τι είναι ο τραχηλος ? : ενας ανατομικος σωληνας που συνδεει την μητρα …. εκει που φιλοξενειται το εμβρυο … με τον κολπο ….απο εκει που βγαινει το μωρο ..


…με το PAP τεστ πιανουμε κυτταρα του τραχηλου που δεν είναι φυσιολογικα … που εχουν παραστρατησει από τη φυσιολογικη ωριμανση …. και ωρισμενες φορες μπορει να εξελιχθουν σε καρκινο ….

...... βεβαια σε 100 περιπτωσεις από λοιμωξη με τον ιο , αυτό θα συμβει σε λιγοτερο από 10 .. ..
.......αλλα για αυτές στις 10 κυριες που θα συμβει και δεν ξερουμε ποιες θα είναι….


….εχουμε και λεμε …..ξεκινουμε το Pap test γυρο στην ηλικια των 21 ( ή εάν οι κυριες είναι λιγο ζωηρες τοτε το πρωτο Pap με τις πρωτες ¨επαφες οι οποιες είναι αρκετα αγουρες και primitive ¨ ) και όταν όλα είναι καλα μετα κάθε δυο χρονια...


 …..και εδώ παλι ποσο αξιοπιστα είναι τα αποτελεσματα ποσο καλος είναι ο κυτταρολογος και δεν είναι βοτανολογος και δεν δινονται μαγικα αποτελεσματα … ψευδως αρνητικα ή ψευδως θετικα....

( …. Εδώ να δεις προβληματα ….Θαναση μου , σου ορκιζομαι ότι εγω δεν πηγα με κανενα άλλο και δεν ξερω πως το κολλησα …βεβαια ο άλλος εβλεπε στο μικροσκοπιο εξωγηινους …αλλα Θαναση μου αφου πηγαινα μονο μαζι σου τοτε το κολλησα από εσενα και εσυ Θαναση μου , από πού το κολλησες …… βεβαια ο Θανασης κυρια μου πριν σε γνωρισει ηταν και αυτος γυρολογος .. μονο που οι αντρες σπανια πασχουν … απλως τον κουβαλανε τον ιο … μυλος αστο …. είναι κατι σαν το στικακι ….)

…να επανελθουμε….. Ο Ιός των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων (HPV) με πάνω από 100 υποποικιλίες, είναι η συχνότερη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη πάθηση στις ηλικίες των 16-24 ετών….

......πως μεταδιδεται ??….οπως ειπαμε κυριως με την σεξουαλικη επαφή …. και επιβαρυντικοι παραγοντες …οι πολλοι συντροφοι … όταν αρχιζετε νωρις το τριπλουν … το καπνισμα ..

…το 2006, μετά από 4ετείς μελέτες δοκιμών σε περίπου 11.000 γυναίκες,( μονο !!!… αφροαμερικανες , ε!!…ειπατε τιποτε ) ηλικίας 9-26 ετών, δοκιμάσθηκε εμβόλιο για τον ιό HPV και τον Ιούνιο του ίδιου έτους πήρε έγκριση κυκλοφορίας από το FDA (Food and Drug Administration) των ΗΠΑ.


( παντοτε γινεται η εξελιξη των πειραματισμων , σε τρεις φασεις Ι , ΙΙ, ΙΙΙ )….κυκλοφορουν δυο εμβολια το Gardasil και το Cervarix …. αυτά τα δυο εμβολια προστατευουν από 26 τυπους ιων του HPV

….παντως ολοι οι καρκινοι του τραχηλου της μητρας δεν ξεκινανε με λοιμωξη από τον HPV …


…γίνεται σε τρεις δόσεις μέσα σε χρονικό διάστημα 6 μηνών, με τη δεύτερη και τρίτη δόση τον 2ο και 6ο μήνα αντίστοιχα…

...... ο εμβολιασμός εχει αποδειχθει πιο αποτελεσματικός όταν γινει πριν τα κοριτσια μας αρχιζουν να βγαζουν τα ματια τους

 …..και οι περισσότεροι συνιστούν περίπου την ηλικία των 12 ετών ….. με περιοδο προστασίας περίπου 5 ετών μετά την τελευταία δόση….

..... βέβαια τα άμεσα οφέλη από τον εμβολιασμό, μέσα από την πειραματική δοκιμαστική διαδικασία, με τη μείωση των προ-καρκινωματωδών αλλοιώσεων ή του καρκίνου, έχουν αποδειχθεί ….

.....και αυτή είναι η γνωστή και δεδομένη όψη των πραγμάτων…. επειδή !!!! .. Κυριες μου ΟΜΩΣ πάντοτε τα πράγματα στη ζωή έχουν μια δευτερη ανάγνωση, υπάρχει μια δευτερογενής επίδραση των εμβολιασμών και αυτή μπορεί να είναι άμεση, δηλαδή:


(1) ….η έννοια του εμβολιασμού είναι η προστασία έναντι του ιού των κονδυλωμάτων…

......δεν αποκλείεται όμως, στα πιπινια , το μήνυμα που περναει , να είναι η σεξουαλική απελευθέρωση … ότι δηλαδή κάνοντας το εμβόλιο τους παρέχεται «σεξουαλική ασφάλεια» με το να μη χρησιμοποιουν προφυλακτικα μεσα ….

...... δηλαδη Κυριες μου μετα τον εμβολιασμο οι Κορες σας αισθανονται απελευθερωμενες και γινονται … ελευθερας βοσκης ….

.......και δωστου Πολυχρονη ….ελα όμως που κυκλοφορουν εκτος του ιου των κονδυλώματων , άλλοι εξίσου ή και πιο σοβαροί λοιμοξιογόνοι παράγοντες που καραδοκούν (γονόκοκκος…. βλενορροια, σίφυλη, ηπατίτιδες, AIDS, κτλ) …

..... χαθηκε ρε κοριτσια το προφυλακτικο .. !!!....και εσυ με το εμβολιο αισθανεσαι απελευθερωμενη σαν να απόκτησες δικαιωμα ψηφου…. Το ειδαμε και αυτό ….. ουτε σε μοναδα μεταμοσχευσεων να ησασταν όταν ψηφιζατε το 2009……γιατι το 2012 ? εκει να δεις …διαυγεια !!!


….(2) προσεξτε τωρα ΕΔΩ !!!...

…μπορεί όμως να είναι και μακροπρόθεσμα  αντιθετη η επίδραση του εμβολιου ….και εδώ είναι το πολυ σοβαρο θεμα .. και αυτή η επίδραση , θα φανεί μάλλον μετά από αρκετά χρόνια ….με τη επανάληψη των εμβολιασμών κάθε πενταετία και μπορεί να έχει σχέση με το ανοσολογικό σύστημα των κοριτσιών σας…..

.....εμβολιάζουμε ουσιαστικά παιδιά που είναι σε εξελιξη ακομη το ανοσοποιητικό τους σύστημα και είναι νωρίς όπως εχει λεχθή να γινουν γνωστες τυχόν μελλοντικές δυσλειτουργίες στην ανοσία των παιδιών…. 

.....βέβαια με την ιδια λογικη θα αποφευγαμε να κανουμε εμβολιασμους στα παιδια για διφθερίτιδα, κοκκύτη, τέτανο, αντιτετανικό κ.τ.λ....

…απλώς κυριες μου υπάρχει κατάθεση προβληματισμών διότι αλλιώς σκεφτόμασταν και άλλα ήταν τα επιστημονικά δεδομένα και ευρήματα, στη δεκαετία του ‘80 και του ‘90 και αλλιώς το 2013 …….

…...γι αυτό η ενημέρωση και η πρόληψη αποτελούν τον καλύτερο αποτρεπτικό παράγοντα για να γίνονται ορθές επιλογές σε θέματα που αφορούν την υγεία τη δικη σας , των παιδιων σας , του συντροφου σας ….

….δεν εισαστε που δεν εισαστε ενημερωμενες για τα πολιτικα θεματα και αγεστε και φερεστε …..σαν τις καλαμιες στο καμπο ….τουλαχιστον σε θεματα υγειας να μη σας πιανουν κοτσο..


….και παντοτε στο μυαλο μας η ρηση του μεγαλου Kamasutra :






                               καλυτερα πολλες στασεις με ένα ….
                  παρα μια σταση με πολλους …. Αθανατε Κama..




    ……μεχρι την επομενη συναντηση μας .. να προσεχετε ….. βαλτε και λιγο λαδι … στη διατροφή σας εννοω ….. βοηθαει πολύ και στην ενισχυση του ανοσολογικου συστηματος ….


………… το αρρωστημενο μυαλο σας πηγε αλλου … Αθανατες Ελληνιδες …

Την επομενη φορα << Οστεοπωρωση >> και << Πολιτικη Πωρωση > >


                   Νομιζετε οτι αφορα μονο τις Γυναικες


                            …λαθος και του Αντρες …..

                          …προσεχουμε για να εχουμε ….


…..και η ρυση του Ελυτη : ¨…ότι κανουμε στη ζωη μας εχει σκοπο να αφαιρουμε μια ρυτιδα από την ψυχη μας και να τη βαζουμε στο μετωπο ..¨

                               ……ο Θεος μαζι σας ………














2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ, ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ, ΦΙΛΙΚΑ, ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ, ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ και ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ, ...ΣΑΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ. Γιώργος Πυρπίλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή